Dit is een welbekende uitspraak van Hippocrates, de grondlegger van de reguliere geneeskunde. Echter in onze maatschappij zijn we dit grotendeels kwijt geraakt. Supermarkten liggen overvol met voorverpakte, sterk bewerkte, kant en klare voedingsmiddelen. Door de enorme keuze is het lastig te bepalen waar je goed aan doet, helemaal als er op de verpakkingen woorden staan als ‘bewust’, ‘gezond’, ‘natuurlijk’, 0% vet’, ‘0% suiker’, ‘bevat omega 3&6 vetzuren’, etc. Onze voeding is los komen te staan van de natuur. Lijfwise helpt je met het vinden van het antwoord op de vraag: Hoe kom ik terug bij pure, gezonde voeding die mijn lichaam écht voorziet van voedingsstoffen?
Voeding is een basisbehoefte! Als we kijken naar onze genen dan zijn deze nauwelijks veranderd ten opzichte van onze verre voorouders. Ons uiterlijk is misschien wel veranderd, maar onze spijsvertering werkt nog op dezelfde manier als in de oertijd. Kijken we echter naar onze voeding en ons voedingspatroon dan is deze in de afgelopen honderd jaar drastisch veranderd. We halen tegenwoordig gemiddeld voor 70 procent onze energie uit voedingsmiddelen die de mens vroeger nooit heeft gegeten. Onze voeding en onze leefstijl sluiten niet meer aan op onze genen waardoor er een mismatch ontstaat.
Ik wil graag samen met jou aan de slag om die aansluiting terug te vinden. Door een gedisciplineerd plan werken we aan een structurele verbetering van jouw gezondheid van dit moment. Daarnaast werkt deze aanpak ook preventief tegen allerlei aandoeningen, zoals hart- en vaatzieken en diabetes.
Ik maak eerst graag kennis met je om te kijken of Lijfwise jou kan helpen bij je hulpvraag. Dit gratis gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 30 minuten. We maken vrijblijvend kennis met elkaar en jij vertelt waar je tegenaan loopt. We inventariseren vervolgens samen waar Lijfwise jou bij zou kunnen helpen. Je hulpvraag kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, slaap, maar ook op het gebied van gezondheidsklachten.
Als voorbereiding op het intakegesprek krijg je een vragenlijst per mail toegestuurd die je minimaal 3 dagen voor het intakegesprek ingevuld terugstuurt. De vragenlijst bevat vragen over je klachten, familiaire ziekten, ziektegeschiedenis, geestelijke gesteldheid (zenuwachtig, depressief, concentratie, motivatie etc.), stoelgang, medicijngebruik en je leef,- en eetgewoonten. Deze vragenlijst zorgt ervoor dat er een compleet beeld ontstaat bij je hulpvraag en vergemakkelijkt het intakegesprek.
Tijdens het gesprek wordt de ingevulde vragenlijst gezamenlijk doorlopen en kan er waar nodig op doorgevraagd worden. Tijdens de intake kan er ook worden gewogen en gemeten. We bespreken de verwachtingen en motivatie en zullen een behandelplan opstellen. Hierbij krijg je voedings- en eventueel suppletieadvies. Op basis van je huidige voedings- en leefstijlpatroon worden er gezamenlijk de eerste aanpassingen gemaakt waar jij direct mee aan de slag kunt gaan.
Tijdens de vervolgconsulten wordt de voortgang besproken. Afhankelijk van de voortgang, ervaringen, klachten en/of wensen kan het behandelplan aangepast worden. Jouw inbreng, vragen en motivatie zijn belangrijk, want daar speelt Lijfwise graag op in. De frequentie van de vervolgconsulten wordt gezamenlijk bepaald en is afhankelijk van de hulpvraag. De vervolgconsulten kunnen plaats vinden op de praktijk van Lijfwise, in de buitenlucht al wandelend, digitaal via Skype en eventueel bij jou thuis. Veelal duren de eerste paar vervolgconsulten 45-60 minuten. Na een aantal vervolgconsulten kan het zijn dat 30 minuten per consult genoeg is.
Lijfwise rekent een consultprijs van €35,- per half uur.