Leefstijl

Leefstijlcoaching

Leefstijl-coaching

"Bewust eten, drinken en bewegen is doen"

Het juiste doen, eten, drinken, voelen en denken maakt je sterker. Het is van belang om je meer bewust te zijn van jouw leefstijl en dat je de signalen van jouw lichaam leert herkennen. De laatste 50 jaar zijn we steeds zwakker en dikker geworden. We worden ouder, maar ook ongezonder.  Inmiddels is meer dan 50% van de volwassen Nederlanders te dik, en bij kinderen in de leeftijd van 4 tot 17 jaar is dit 14%. De maatschappij zit vol verleidingen die ervoor zorgen dat het lastiger is om je eigen regie te voeren. Een puntzak friet is goedkoper dan een verse salade. Daarnaast zitten we veel meer stil en bewegen we te weinig. Klinkt dit herkenbaar? Ik help je graag om je weer meer bewust te zijn van wat jij nodig hebt, om weer meer regie te hebben over je leven. 

Van Lijder naar Leider. Dat is wat ik met leefstijlcoaching wil bereiken. Want als je het juiste doet, eet, drinkt of denkt word je sterker. Ik leer je om de signalen van je lichaam te herkennen, want als je snapt wat je lichaam je wil vertellen, kun je die juiste keuzes maken. Ik gebruik twee pijlers om jouw leefstijl te verbeteren:

 

Beweging

Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten en we moeten het geven waar het behoefte aan heeft. Wanneer je voldoende beweegt dan voel je je energieker, je kunt je makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress. Bewegen is dus hartstikke goed en gezond voor lichaam én geest!

Ontspanning

Een andere uitdaging in onze westerse maatschappij is ontspanning. We hebben een overvolle agenda en ons brein draait overuren. Zonder dat we het in de gaten hebben leidt dit vaak tot fysieke en mentale gezondheidsklachten Je hebt ontspanning nodig! Het zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek tot rust kan komen en het draagt bij aan je totale welzijn; je voelt je vitaler, je hersen werken beter, je bent productiever en je zit lekkerder in je vel.

Hoe kom je tot ontspanning en beweging? Hoe zorg je ervoor dat je jouw eigen batterij weer oplaadt? Hoe kom je meer in balans? Welke keuzes dien je te maken? Lijfwise beantwoordt deze vragen en gaat samen met jou op zoek naar meer beweging, ontspanning en rust! We stellen gezamenlijk een plan op waarbij we meer beweging en ontspanning inbouwen in je dagelijkse bezigheden. Dit zal een bijdrage leveren aan het verminderen van je gezondheidsklachten en het verbeteren van je algehele conditie. De coachingsgesprekken zullen ook geregeld buiten plaats vinden, tijdens een wandeling in het groen. Lijfwise kijkt met jou waar jouw stressoren zitten en naar wat jij nodig hebt om meer tot rust en ontspanning te komen.

Zo gaan we te werk

Kennismakingsgesprek

Ik maak eerst graag kennis met je om te kijken of Lijfwise jou kan helpen bij je hulpvraag. Dit gratis gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 30 minuten. We maken vrijblijvend kennis met elkaar en jij vertelt waar je tegenaan loopt. We inventariseren vervolgens samen waar Lijfwise jou bij zou kunnen helpen. Je hulpvraag kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, slaap, maar ook op het gebied van gezondheidsklachten.

Vragenlijst

Als voorbereiding op het intakegesprek krijg je een vragenlijst per mail toegestuurd die je minimaal 3 dagen voor het intakegesprek ingevuld terugstuurt. De vragenlijst bevat vragen over je klachten, familiaire ziekten, ziektegeschiedenis, geestelijke gesteldheid (zenuwachtig, depressief, concentratie, motivatie etc.), stoelgang, medicijngebruik en je leef,- en eetgewoonten. Deze vragenlijst zorgt ervoor dat er een compleet beeld ontstaat bij je hulpvraag en vergemakkelijkt het intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het gesprek wordt de ingevulde vragenlijst gezamenlijk doorlopen en kan er waar nodig op doorgevraagd worden. Tijdens de intake kan er ook worden gewogen en gemeten. We bespreken de verwachtingen en motivatie en zullen een behandelplan opstellen. Hierbij krijg je voedings- en eventueel suppletieadvies. Op basis van je huidige voedings- en leefstijlpatroon worden er gezamenlijk de eerste aanpassingen gemaakt waar jij direct mee aan de slag kunt gaan.

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten wordt de voortgang besproken. Afhankelijk van de voortgang, ervaringen, klachten en/of wensen kan het behandelplan aangepast worden. Jouw inbreng, vragen en motivatie zijn belangrijk, want daar speelt Lijfwise graag op in. De frequentie van de vervolgconsulten wordt gezamenlijk bepaald en is afhankelijk van de hulpvraag. De vervolgconsulten kunnen plaats vinden op de praktijk van Lijfwise, in de buitenlucht al wandelend, digitaal via Skype en eventueel bij jou thuis*. Veelal duren de eerste paar vervolgconsulten 45-60 minuten. Na een aantal vervolgconsulten kan het zijn dat 30 minuten per consult genoeg is.

Lijfwise rekent een consultprijs van €35,- per half uur.

Zullen we kennismaken?